Beter ziek

Over Beter ziek

Beter ziek is ontwikkeld door Karin Bauer, speciaal voor mensen met een chronische of langdurige aandoening, met of zonder diagnose. 

Beter ziek?
Hoezo beter ziek?

Waarom niet: Beter gezond?
Dat is heel simpel. Ik beloof geen genezing. Wel beterschap.
En dat is ook best ingewikkeld.

Als je genezen wil worden, raak je steeds gefrustreerd. Want die arts schrijft je medicijnen voor die de ontsteking remmen, of de pijn verminderen. Maar dat neemt niet de ziekte weg.

Die psycholoog helpt je om vaker nee te zeggen en je negatieve overtuigingen om te buigen naar positieve. Maar daarmee is je vermoeidheid niet over. Als je je een maand beter voelt en dan een slechte dag hebt, dan ben je bang dat je weer in het dal belandt. Want je focus ligt op gezond zijn. En ik heb geleerd en ondervonden dat je de focus beter ergens anders kunt leggen. Zonder je gezondheid te negeren! En het rare is: hoe meer je aanvaardt dat je nu eenmaal die slechte gezondheid hebt, des te beter je je voelt.

Wil je weten hoe? Meld je aan voor het programma of vraag meer informatie aan.

Mijn toolbox

In mijn zoektocht naar wat er toch met mij aan de hand was, heb ik veel hulpverleners bezocht en dingen uitgeprobeerd, in de hoop dat ik me beter zou voelen.  Ik ging langs reguliere artsen, orthomoleculair genezers, acupuncturisten, homeopaten, osteopaten, fysiotherapeuten, CGT-therapeuten, haptonomen, genezers die de ramen openden om de negatieve energie te laten ontsnappen. Ik verslond zelfhulpboeken, ik volgde verschillende revalidatieprogramma’s, ik mediteerde en ging naar de sportschool, deed aan aquarobics.

Ik leerde veel over mezelf. Maar niemand kon me genezen. Ook al beloofden sommigen me 100% herstel. Ja, echt. Tevergeefs. Toch voel ik me inmiddels beter. Niet gezond, wel beter. Ik voel me gelukkig, ondanks, of dankzij, mijn ziekte.  In de loop van mijn leven en ziekte, heb ik mijn eigen gereedschapskist bij elkaar gesprokkeld, met daarin allerlei tools die voor mij werken. En die wil ik graag met je delen. Zodat jij je eigen toolbox kunt samenstellen.

portret karin bauer
Over Karin Bauer

Ik ben geboren in 1965, opgegroeid in Den Haag. Na het gymnasium ben ik vanwege mijn liefde voor taal Algemene Taalwetenschap gaan studeren. In de laatste fase van mijn studie werd ik voor het eerst langdurig ziek. Ik kon daardoor tot mijn spijt mijn studie niet afronden.

Ik heb gewerkt als redacteur/corrector, en later evenementenorganisator. Na een zwaar ongeluk besloot ik het roer om te gooien en een hypnopsychotherapie-opleiding te volgen. In 2003 begon ik mijn eigen praktijk.

In 2007 kreeg ik, bijna 20 jaar na die eerste episode, en na verschillende keren langdurig uitgevallen te zijn, eindelijk een diagnose: sarcoïdose, een auto-immuunziekte. Toch werkte ik nog jaren door. Pas in 2015 werd ik volledig afgekeurd. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Ik heb altijd met veel liefde gewerkt, en ik denk dat ik iets kan bijdragen om het leven van die vele chronisch zieken die er zijn, te verbeteren.

‘Ik denk dat ik iets kan bijdragen om het leven van die vele chronisch zieken die er zijn, te verbeteren.’

Scroll naar boven